Tu warto bywać: Rozbrat 20

8 Komentarzy
7 Zdjęć
Wtorek, 22-05-2012

Na Powiślu nieopodal centrum miasta, wśród urokliwych zielonych zakątków, pod adresem Rozbrat 20 mieści się restauracja o tej samej nazwie. W zamyśle jej twórców klimatem ma przypominać atmosferę znaną z europejskich stolic takich jak Londyn, Berlin czy Paryż, nie pomijając jednak oryginalnej lokalizacji czyli Warszawy. Tu, przy porannej gazecie można zjeść śniadanie, udać się na biznesowy lunch, wpaść na szybki podwieczorek czy umówić się ze znajomymi na kolację przy lampce wina. W weekendy organizowane są rodzinne brunche. W karcie znajdziemy m.in. foie gras z musem ze śliwek, tatar z tuńczyka po śródziemnomorsku z purée z palonego bakłażana, dorsza na emulsji pomidorowej, mleczne prosię z grillowaną polentą czy krem z białych warzyw z ziemniaczaną pianką. Menu nie jest rozbudowane, ale za to konkretne, dbające o bogactwo i różnorodność smaków.

Przykładowe ceny:
Półmisek śniadaniowy – 29.00 PLN
Bliny – 34.00 PLN
Foie Gras z musem ze śliwek – 58.00 PLN
Sałata ze świeżymi figami i kozim serem – 37.00 PLN
Krem z białych warzyw z ziemniaczaną pianką – 18.00 PLN
Okoń ze szparagami – 54.00 PLN
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin i czarną truflą – 75.00 PLN
Creme brulée – 15.00 PLN
Espresso – 7.00 PLN
Herbata – 11.00 PLN

http://rozbrat20.pl/

EM

  • Wt., 22-05-2012 Gość
    Byłem w Walentynki i naprawdę polecam.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 22-05-2012 Gość
    A ja się wybiorę, lubię ten cykl, dają pomysły na wyjście
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 22-05-2012 ELKA
    DZIEKI ZA ZAPROSZENIE
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 23-05-2012 Gość
    Ideę tam w weekend
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 23-05-2012 Gość
    Dziwnym trafem tytuł najlepszej restauracji w którymś tam roku właściciele sobie kupili (było w necie dużo o tym), szef sali kradł wino a jednym z menagerów był mój kumpel, który do tej pory klnie na właścicielki: Monię i Karolinę. Stawki godzinowe dla kelnerów proponowali mniejsze niż w Polsce "B" . Byłam, zdecydowanie nie polecam!!!! Nie pracuję dla konkurencji.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 25-05-2012 ajwaj
    Stawka godzinowa 7 zł brutto, napiwki do podziału, umowa śmieciowa, 10 % serwisu do każdego rachunku! Jednym słowem - WYZYSK i dla pracowników i dla gości. Kuchnia nierówna. Zadęcie i przerost formy nad treścią! Właściciele mają coś z głową nie tak. Absolutnie nie polecam!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 27-05-2012 miki
    trzeba sprawdzić będę dzisiaj
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 30-05-2012 del sol
    intymności zero
    Odpowiedz Zgłoś