Tu warto bywać: Platter

7 Komentarzy
12 Zdjęć
Wtorek, 05-06-2012

Tradycyjne rodzime smaki ujęte w autorskie menu wzbogacone o inspiracje zaczerpnięte z kuchni świata. Zestawienia bazujące na znanych składnikach, urozmaicone jednak o elementy i dodatki, które nadają im bardziej wysublimowanych oraz niecodzienny charakter. Takie jedzenie to wizytówka warszawskiej restauracji Platter, w której pieczę nad jakością potraw trzyma Karol Okrasa. Jeśli danie może być rozpatrywane w kategoriach sztuki, to menu proponowane w tym miejscu jest właśnie takie. Jak mówi sam szef kuchni: „nie chcę żeby goście przychodzili do restauracji Platter jedynie, aby zjeść. Chciałbym, żeby każde danie było dla nich swoistą przygodą i indywidualnym przeżyciem."

Serwowane potrawy kuszą już samymi nazwami. Wiosenne menu ma symbolizować odwilż w kuchni i powrót nowych, świeżych kompozycji. Do wyboru są m.in. troć z młodą botwinką marynowaną w burakach, krem z młodej kapusty, kotlet cielęcy w trójniaku lubelskim, okoń morski na szparagach czy puszysty racuchy z twarogowym serem.

http://www.platter.pl

EM

  • Wt., 05-06-2012 detektyw
    Mloda botwinka marynowana w burakach bez sensu. Chociaz może smaczna.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 05-06-2012 Gość
    Jezu, ciagle coś polecają, człowiek tylko by bywał i bywał
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 05-06-2012 Gość
    Okrasa jest ok
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 05-06-2012 Gość
    Czy na pewno warto wchodzić na tą stronę? Artykuły sponsorowane można poczytać wszędzie. Oglądamy ich reklamy i jeszcze mają za to kase :)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 05-06-2012 Gość
    Nikt Cię podpistoletem nie trzyma, spadaj jak się nie podoba, ja tam lubię poczytać o knajpkach
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 06-06-2012 Gość
    Kiepski żart - i to w biały dzień.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 06-06-2012 agawa
    Lubię te ciekawostki kulinarne i info o lokalach.
    Odpowiedz Zgłoś