Tu warto bywać: Kaprys w Warszawie

11 Komentarzy
8 Zdjęć
Wtorek, 12-06-2012

Osoby o rozbudzonej wyobraźni kulinarnej powinny zmierzyć się z menu restauracji Kaprys. Tutejszy szef kuchni Tomasz Łapiński proponuje gastronomiczną podróż przez wszystkie kontynenty. Łączy aromaty i smaki z różnych zakątków świata, komponując z nich ciekawe, eklektyczne dania. W Kaprysie odnajdziecie rodzime inspiracje, wpływy kuchni azjatyckiej, europejskiej, amerykańskiej. Międzynarodowe propozycje to m.in. escargo (mięso winniczków duszone w rieslingu z dodatkiem pesto z natki,odrobiną czosnku i pure z pomidorów), carpaccio, kaczka teriyaki, zupa kokosowa, gaspacho, udon (japoński pszenny makaron z warzywami al'dente w sosie ostrygowym z krewetkami w tempurze), mule czy Royal Martell Tomato (deser ze świeżych pomidorów z dodatkiem lodów waniliowych).

Wnętrze jest jasne i eleganckie. Biel na ścianach przełamuje łagodna, drewniana podłoga oraz błękitne akcenty w postaci krzeseł i dywanów.  W ciągu tygodnia serwowane są tutaj 3-daniowe lunche.

Ceny i menu TUTAJ.

EM

  • Pt., 06-07-2012 kaska
    fatalna wolna obsluga, najlepsze jedzenie swiata nie wynagrodzi tego czekania...
    Odpowiedz Zgłoś
1 2