Tu warto bywać: Kaprys w Warszawie

11 Komentarzy
8 Zdjęć
Wtorek, 12-06-2012

Osoby o rozbudzonej wyobraźni kulinarnej powinny zmierzyć się z menu restauracji Kaprys. Tutejszy szef kuchni Tomasz Łapiński proponuje gastronomiczną podróż przez wszystkie kontynenty. Łączy aromaty i smaki z różnych zakątków świata, komponując z nich ciekawe, eklektyczne dania. W Kaprysie odnajdziecie rodzime inspiracje, wpływy kuchni azjatyckiej, europejskiej, amerykańskiej. Międzynarodowe propozycje to m.in. escargo (mięso winniczków duszone w rieslingu z dodatkiem pesto z natki,odrobiną czosnku i pure z pomidorów), carpaccio, kaczka teriyaki, zupa kokosowa, gaspacho, udon (japoński pszenny makaron z warzywami al'dente w sosie ostrygowym z krewetkami w tempurze), mule czy Royal Martell Tomato (deser ze świeżych pomidorów z dodatkiem lodów waniliowych).

Wnętrze jest jasne i eleganckie. Biel na ścianach przełamuje łagodna, drewniana podłoga oraz błękitne akcenty w postaci krzeseł i dywanów.  W ciągu tygodnia serwowane są tutaj 3-daniowe lunche.

Ceny i menu TUTAJ.

EM

  • Wt., 12-06-2012 luk
    nie polecam tego miejsca dostałem nieświeże mule, słaba obsługa, poecam tylko ciastko bezowe na deser
    restauracja moze wystrojem ładna ale kuchnia marna
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 12-06-2012 Gość
    również nie polecam... przerażająca obsługa, dania nie porywają...

    przy Kruczej jest duzo ciekawszych miejsc
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 12-06-2012 tms
    jakoś ciekawszych miejsc nie znalazłem a jak ktoś nie ma pojęcia o jedzeniu to niech nie krytykuje. Ja w pełni polecam Kaprys !!!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 12-06-2012 Gość
    to na pewno nie jest miejsce godne polecenia... zgadzam się z powyższymi opiniami.

    Obsługa słabizna! 20 minut czekania przy pustym lokalu nim kelner kogokolwiek raczy zauważyć...



    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 13-06-2012 matt
    ostatnio odwiedzilem lokal, niestety nie polecam!!!!!!!!!!!!! fatalna obsluga, komplenie do odswiezenia team! i jedzenie gorsze jak u mamy .......
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 13-06-2012 Gość
    polecam, polecam, polecam!!!!
    jedzenie zadziwia różnorodnością smaków, rzadko kiedy spotykam tak miłą obsługę
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 13-06-2012 zbyszek
    Polecam gorąco - kuchnia fantastyczna! Wyjątkowa i niepowtarzalna i do spełnienia niemalże każda zachcianka z sushi włącznie. Fakt, że oczekiwanie wymagało sporo cierpliwości jak była pełna sala (chyba ze 45 minut wtedy czekałem). Ale byłem tu już 3 razy i zawsze z usatysfakcjonowanym podniebieniem!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 13-06-2012 Gość
    Potwierdzam - słaba obsługa! Dania ok, ale bez rewelacji...
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 20-06-2012 gość
    MEGA lipa. Rosół pieprzny, drugie danie w postaci polędwiczek małe i też ...pieprzne. Chciało by się kuchni artystycznej ale trzeba zejść na ziemię. Obsługa miła ale MEGA ślamazarna. Zmiana talerzyka na czysty wymaga zaangażowania kelnerki, włączenia zmywarki, umycia, osuszenia, ponownego podania a to wszystko w jedyne 20 minut.Polecam ten lokal aby sprawdzić swoją cierpliwość i wiedzieć gdzie nie iść!!!!!!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 06-07-2012 hahahahahha
    Chyba zartujecie!

    To miejsce to dramat, zaraz po otwarciu bylo w miare ok... ale ceny nie adekwatne to jakosci potraw ( luksus zaden a ceny z kosmosu ) miejsce ladne ale kuchnia taka sobie...

    A co robi najlepszy klimat w klubach , barach , restauracjach? obsluga ktora dba o lepsze samopoczucie gosci - W KAPRYSIE JEST CHAMSKA I PRZYGLUPIA!!!

    Reasumujac... jesli nie masz na co wydawac pieniedzy idz do kaprysu, obsluza cie ludzie ktorzy marza o zostaniu gwiazdami ( a musza czyscic szklo i nosic tace ) i dostaniesz nieswieze jedzenie a szef kuchni wmowi Ci ze jestes w RITZ PARIS ( jesli bedzie mial na to czas i ochote oczywiscie.. )
    Odpowiedz Zgłoś
1 2