Tu warto bywać: Co To To Je

1 Komentarz
7 Zdjęć
Poniedziałek, 11-03-2013

To propozycja dla odważnych poszukiwaczy smaków, znudzonych standardowymi propozycjami barów i knajpek. W Warszawie otwarto pierwszą w stolicy i prawdopodobnie w Polsce restaurację, w której podaje się robaki. Jedynymi propozycjami bez owadów są w karcie tylko napoje.

Restauracja i kawiarnia Co To To Je zaopatruje się w profesjonalnej hodowali owadów. Po złożeniu zamówienia kucharze tworzą jadłospis i opracowują receptury. Co proponują? W menu m.in. maki z kaszą i owadami, camembert z larwami mącznika podany na owocach duszonych w winie, krem z białych warzyw podany z mącznikiem młynarkiem, sum w kurkumie, na ryżu, z mieszanką owadów i warzywami, kaczka w sosie ze świerszczy i malin, z kaszą albo imbirowe karmelki z kwiatem soli morskiej i larwami jedwabnika.

Właściciele przekonują, że owady to nie tylko alternatywa dla dotychczasowych propozycji gastronomicznych, które dobrze znamy, ale także bogate źródło białka, minerałów i wapnia.

Dacie się namówić na degustację?

Czytaj też: Nowy trend: owady na talerzu

Zdjęcia: Co To To Je

EM

Tu warto bywać: Co To To Je

Warszawskie restauracje. W Co To To Je zjecie potrawy z robakami

  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Tu warto bywać: Co To To Je
  • Pn., 11-03-2013 Gość
    Lansujecie ich co tydzien. Czyżby nie było amatorów na serwowane obrzydliwości...?
    Odpowiedz Zgłoś