Trufle, foie gras i oliwa z truflami

11 Komentarzy
2 Zdjęcia
Czwartek, 05-02-2009

Trufle, foie gras i oliwa z truflami

Idealny zestaw dla amatorów kuchni francuskiej i miłośników trufli: czarne trufle cięte, pasztet z kaczych wątróbek foie gras perigord nadziewany truflami oraz butelka oliwy z oliwek extra vierge z pierwszego tłoczenia aromatyzowanej białymi truflami piemonckimi. Produkty pochodzą z francuskiej wytwórni La Maison Pebeyre, założonej w 1897 roku u podnóża Pirenejów.

Trufle to nie tylko niezwykły przysmak, ale również bardzo drogi rarytas. Roczny zbiór trufli na świecie wynosi jedynie 50 ton, a w listopadzie biała trufla o wadze 1,08 kg osiagnęła na międzynarodowej aukcji cenę 200 tysięcy dolarów.

Cena: 199 zł

Kupisz w internetowym sklepie z żywnością francuską Rue Gourmet – Aleja Smakoszy

Trufle, foie gras i oliwa z truflami

AWP

1 2