Slow Food (przeciwieństwo Fast Food) to coraz popularniejszy na świecie ruch powstały w północno-wschodnich Włoszech, który za cel stawia sobie „ochronę praw do smaku”, a za główne przesłanie „odkrywanie smaków zamiast biernego ich przyjmowania”. Wszystkich, którym marzy się praktyczne poznanie Slow Food wysyłam do Włoch właśnie, w urokliwy rejon Gorizia. Program Weekendy w Winnicach Slow Food & Wine to znakomita okazja poznania lokalnej kuchni i wspaniałych win.
Organizatorzy proponują wycieczkę po przepięknej krainie Collio Goriziano, zwiedzanie winiarskich miasteczek Cormons i San Floriano del Collio, degustację u jednego z licznych winiarzy, smakowanie lokalnej kuchni wspartej prestiżowymi winami z całych Włoch oraz wizytę w słynnym pałacu Palazzo Coronini Cronberg. Miłośników wina z pewnością ucieszy zwiedzanie z lokalnym przewodnikiem enologicznym, a wielbicielki romantycznych, włoskich klimatów zachwyci wizyta w Cormons i kolacja w restauracji na Wzgórzach Carso.
Cena: od 3 250 zł
Cena obejmuje: przelot, 3 noce w pokoju 2-osobowym ze śniadaniem, briefing informacyjny, kolacje regionalne z winem, Buffet lunch w piwnicach u winiarza, opiekę przewodnika, transfery, ubezpieczenie.
Warunki rezerwacji znajdziesz tutaj.
Kontakt:
tel.: (+48) 0 783 732 430
e-mail: info@winowww.pl
http://www.winowww.pl/
AW