Wigilia to nie tylko barszcz z uszkami i karp w galarecie. Teraz możesz spróbować jak smakują świąteczne potrawy serwowane na stołach naszych zagranicznych sąsiadów. W grudniu restauracja Mosaiq oferuje dania pochodzące z czterech kultur: brytyjskiej, niemieckiej, amerykańskiej i polskiej.
Oferta wigilijna kuchni brytyjskiej przewiduje pieczoną pierś z indyka nadziewaną musem z kasztana, puree z brukselki i marchewki glazurowanej w miodzie. Równie smakowicie zapowiada się karta inspirowana kulturą i kuchnią Niemiec. Proponowane danie główne to pieczona gęś z duszoną w śmietanie brukselką, warzywami korzennymi duszonymi w miodzie i imbirze wraz z puree z ziemniaków. Natomiast połączeniem kuchni amerykańskiej i polskiej będzie welington z polędwicy wołowej z truflowo-grzybowym nadzieniem, serwowany z ziemniaczanymi foundantami i kremowym szpinakiem oraz kaczka z jabłkami i czerwoną kapustą podana ziemniaczanym puree i sosem pomarańczowo-imbirowym.
Oferta ważna od 1 do 23 grudnia. Więcej informacji na stronie www.mosaiq.pl.
MJ