Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

0 Komentarzy
6 Zdjęć
Piątek, 20-11-2009

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

Otwarta w październiku restauracja Amber Room jest dostępna dla wszystkich, choć z reszty pomieszczeń w Pałacu Sobańskich, siedziby Klubu Polskiej Rady Biznesu, mogą korzystać wyłącznie członkowie Klubu.

Zespołem kieruje Wojciech Modest Amaro, pierwszy Polak, który został laureatem prestiżowej nagrody Chef de l’Avenir 2007, przyznawanej przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Restauracja specjalizuje się w polskiej kuchni XXI wieku, a zatem można się tu spodziewać tradycyjnych polskich potraw, ale w nowej, autorskiej formie.

Wśród przystawek znajdziemy smażone borowiki z grasicą cielęcą (45 zł), zupę-krem z selera ze sferycznymi ravioli z jabłka (28 zł),  dania główne to np. dorsz bałtycki w cassoulet z boczkiem i zieloną fasolką (75 zł) lub przepiórka nadziewana grzybami i foie gras z kopytkami z zielonym groszkiem (75 zł), zaś na deser szef kuchni proponuje np. Tysiąc Płatków Czekolady, z lodami z nutą rumu (29 zł).  Menu zmienia się w zgodzie z porami roku.

Restauracja AMBER ROOM
Pałac Sobańskich
Al. Ujazdowskie 13, Warszawa
Godziny otwarcia:
Lunch
Poniedziałek – Piątek 12:00 – 15:00
Kolacja
Poniedziałek – Piątek 18:00 – 22:00
Sobota 19:00 – 22:30

Rezerwacje:
tel. (48 22) 523 66 64
www.kprb.pl/amber

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

Restauracja Amber Room, Klub Polskiej Rady Biznesu, Warszawa

AT