Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej

0 Komentarzy
9 Zdjęć
Sobota, 08-06-2013

Wiosna to idealny moment na rozpoczęcie kulinarnych przygód. Dostępność świeżych warzyw i owoców pozwala na stworzenie aromatycznych potraw. Wśród najpopularniejszych są oczywiście te z ziemniaków, zajmujące szczególne miejsce nie tylko w polskiej, ale i w europejskiej kuchni. Pieczone, smażone, gotowane a przede wszystkim jako składnik wielu potraw nie mogą równać się z żadnym innym warzywem.

Oto 10 najpopularniejszych przepisów na potrawy ziemniakami nie tylko na jeden sezon.

Masala dosa, przepis TU
Tarta podgrzybkowa na ziemniaczanym spodzie, przepis TU
Dorsz na frytkach z batatów, przepis TU
Ottolenghi i królewska sałatka z młodych ziemniaczków, przepis TU
Placuszki z pieczarkami, przepis TU
Ziemniaki faszerowane bryndzą, przepis TU
Szaszłyki z łososia i młodych ziemniaków, przepis TU
Ziemniaczano-cebulowe gratin, przepis TU
Ziemniaki Boulangere, przepis TU
Knedle ze śliwkami, przepis TU

Zobacz także: Kulinarne szaleństwa: ciasta w słoikach
Zobacz także: Przepisy na weekend: kuchnia polska w zaskakującym wydaniu
Zobacz także: Przepisy na weekend: jajeczne dania
Zobacz także: Przepisy na weekend: Koktajle owocowe i smoothie
Zobacz także: Przepisy na weekend: 10 najciekawszych dań wiosennych

MB

Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej

Masala dosa

  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej
  • Przepisy na weekend: Ziemniaki w roli głównej