Hamburgery kojarzymy najczęściej z niezdrowym jedzeniem serwowanym w fast foodach. Jednak zapominamy, że zdrowszą wersję klasycznej bułki z kotletem możemy z łatwością przygotować w domu, najlepiej podczas weekendowego grillowania.
Dla urozmaicenia jadłospisu wołowinę lub wieprzowinę dobrze jest zastąpić rybnym kotletem, na przykład z dorsza lub łososia. Kanapkę warto zaserwować ze szparagami, szpinakiem a nawet odrobiną koziego sera. Nowymi wersjami klasycznych hamburgerów z pewnością zaskoczymy naszych gości. Oto 10 najciekawszych pomysłów:
Soczyste burgery z dodatkiem duszonych porów, przepis TU
Tofu Burgery, przepis TU
Burger z chrupiącymi kluskami z patelni i pesto z rukoli, przepis TU
Burger idealny, przepis TU
Burgery z łososia, szpinaku i ryżu, przepis TU
Idealne hamburgery z grilla, przepis TU
Thai style burger, przepis TU
Burgery z koprem włoskim, przepis TU
Wegetariański burger z soczewicą, przepis TU
Burger ze szparagami i zieloną salsą, przepis TU
Zobacz także: Przepisy na weekend: kuchnia polska w zaskakującym wydaniu
Zobacz także: Kuchnie świata na weekend: kuchnia hiszpańska
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Azjatyckie smaki
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
Zobacz także: 10 przepisów na weekend – mięsne dania
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
MB