Przepisy na weekend: dania z oliwkami

0 Komentarzy
10 Zdjęć
Sobota, 27-07-2013

Możemy tylko pozazdrościć mieszkańcom Włoch, Hiszpanii i Grecji, że na co dzień mogą cieszyć się świeżymi owocami morza a przede wszystkim oliwą i oliwkami. Zarówno zielone, jak i czarne są wyśmienitym dodatkiem do wiosennych i letnich sałatek oraz idealną przekąską podczas weekendowych pikników. Można także skusić się na przygotowanie ciekawych dań lub past na bazie oliwek, by chociaż na chwilę poczuć smak wakacji i południowego słońca.

Zobacz także: Przepisy na weekend: kuchnia polska w zaskakującym wydaniu
Zobacz także: Kuchnie świata na weekend: kuchnia hiszpańska
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Azjatyckie smaki
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
Zobacz także: 10 przepisów na weekend – mięsne dania
Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska


Foccacia z oliwkami, przepis TU
Pomidory faszerowane ziołem i oliwką, przepis TU
Kanapka z tapenadą z czarnych oliwek, przepis TU
Oliwki i karczochy w chlebie i na chlebie, przepis TU
Makaron z karmelizowaną cebulą, przepis TU
Wytrawny sernik z tuńczykiem i tapenadą, przepis TU

Pissaladière, przepis TU
Zupa soczewicowa z Góry Athos, przepis TU
Makaron z bakłażanem i oliwkami, przepis TU

MB