Koniec wakacji i lata zapowiada sezon na cukinie. Wyśmienite dynie trudno pominąć w codziennym jadłospisie, bo nie tylko dobrze smakują, ale także odkwaszają organizm i sprzyjają przemianie materii. Jeżeli mamy ochotę na zdrowe potrawy w nowej wersji to warto wypróbować kwiaty cukinii faszerowane ricottą, pizzę z jej dodatkiem lub wyśmienity pasztet. Wiadomo, weekend zawsze warto wykorzystać na kulinarne eksperymenty.
Zobacz także: Kulinarne szaleństwa: ciasta w słoikach
Zobacz także: Przepisy na weekend: jajeczne dania
Zobacz także: Przepisy na weekend: Koktajle owocowe i smoothie
Zobacz także: Przepisy na weekend: 10 najciekawszych dań wiosennych
Cukinia zapiekana kaszą i komosą, przezpis TU
Kwiaty cukinii faszerowane ricottą, przepis TU
Makaron z cukinią, chilli, pomidorem i ziołami, przepis TU
Cukinie faszerowane pieczoną papryką i ryżem basmatii, przepis TU
Faszerowana cukinia po grecku, przepis TU
Pizza wegetariańska, przepis TU
Cukinia faszerowana grzybami, przepis TU
Pasztet z cukinii, przepis TU
Zupa z cukinii, przepis TU
Placuszki z cukinii, przepis TU
MB