Nowe menu w SomePlace Else, hotel Sheraton, Kraków

1 Komentarz
3 Zdjęcia
Niedziela, 06-02-2011

Nowe menu w SomePlace Else, hotel Sheraton, Kraków

Bar sportowy SomePlace Else, który mieści się w krakowskim hotelu Sheraton, specjalizuje się daniach kuchni tex-mex. Dania swą recepturą nawiązują do tradycyji kuchni meksykańskiej i amerykańskiej, chociaż nie brakuje w nich polskich akcentów.

Ostatnio menu SomePlace Else wzbogaciło się o nowe potrawy, w tym:
Big T-om Steak, grillowany stek T–bone (jedna porcja to około 450 gramów) z masłem czosnkowo – ziołowym, w kompozycji pieczonego ziemniaka z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem oraz sałatą (155 zł); Pirate Sword, grillowany stek z miecznika z masłem „Cafe de Paris”, skomponowany z ziemniakami i jarzynami z woka (59 zł); „El Gringo” Sandwich: tostowy chleb z plasterkami grillowanej piersi z kurczaka ze stopionym serem, cebulą, papryką, kiełbasą chorizo i pomidorową salsą w kompozycji sałatki meksykańskiej i frytek (44 zł); oraz „Like at Home”, tradycyjny sernik na sosie czekoladowym (22 zł). Tradycjonalistom szef kuchni proponuje też polskie potrawy, takie jak kotlet schabowy z zasmażaną kapustą czy żeberka.

W SomePlece Else można także obejrzeć światowe wydarzenia sportowe, kibicując ulubionej drużynie.
 
Bar czynny jest codziennie od godziny 11:00 do późnych godzin wieczornych.

Hotel Sheraton Kraków,
Ul. Powiśle 7
Tel: (12) 662 1000

Nowe menu w SomePlace Else, hotel Sheraton, Kraków

Nowe menu w SomePlace Else, hotel Sheraton, Kraków

AT

  • Niedz., 06-02-2011 gość
    Sheraton i coś co wygląda jak kebab w picie z frytkami? Jak dla mnie, tragedia.
    Odpowiedz Zgłoś