Miesiąc ostryg w restauracji Fusion (Hotel Westin)

2 Komentarze
0 Zdjęć
Czwartek, 26-01-2012

Ostrygi są niesłychanie odżywcze, bogate w białko, minerały i witaminy. Ze względu na ich niska wartość kaloryczną to idealna propozycja dla osób dbających o sylwetkę. Poza tym, warto poznać ich smak. Teraz nadarza się ku temu doskonała okazja. W najbliższym czasie
szef kuchni restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw będzie proponował menu ostrygowe. Te luksusowe owoce morza zostaną podane na wiele sposobów: surowe, zapiekane, grillowane i w tempurze. W karcie miłośnicy owoców morza znajdą wiele dań z wykorzystaniem ostryg m.in.:
- podane tradycyjnie z sokiem z cytryny, vinaigrette z szalotką oraz czarną  hawajską solą morską
- w sosie sojowym z limonką, świeżym imbirem i pikantną salsą z zielonego chili
- w zupie, jako krem z pora podany z surową ostrygą, oliwą curry i grzankami z anchovies
- zapiekane ze szpinakiem, boczkiem i parmezanem lub w sosie holenderskim
- chrupiące ostrygi w tempurze w sosie mango z pikantną sałatką z papai

Specjalnie przygotowane menu będzie dostępne w restauracji do połowy lutego.

Więcej na http://www.restauracjafusion.pl.

MJ