Jajeczny, spaghetti, cannelloni, a może farfalle? Makarony królują na stołach nie tylko w Włoszech, ale prawie pod każdą długością geograficzną. Pasty, zachwycają prostotą i niezliczoną ilością wersji i smaków. Łatwe w przygotowaniu nawet dla początkujących w kuchni, w swoich wyszukanych wersjach mogą być także wyzwaniem dla eksperymentów kulinarnych. Oto kilka przepisów wartych wypróbowania.
1. Sałatka ze szpinakiem, fasolą, serem fetą i oliwą z oliwek
2. Carbonnara, przepis TU
3. Makaron z łososiem, przepis TU
4. Sałatka z tortellini, warzywami i sosem musztardowym
5. Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem, przepis TU
6. Kremowa sałatka z selerem, przepis TU
7. Makaron z sosem z zielonych oliwek, przepis TU
8. Makaron z szynką i groszkiem, przepis TU
9. Farfalle z groszkiem i serem brie, kupisz TU
10. Makaron Lazio, przepis TU
MB