Kuchnie świata na weekend: kuchnia włoska

0 Komentarzy
0 Zdjęć
Sobota, 09-03-2013

Kuchnia włoska jest jedną a najpopularniejszych na świecie. Jej tajemnica tkwi w prostych przepisach i tradycyjnych i świeżych składnikach.

Makarony i pizza, to najbardziej rozpowszechnione potrawy, ale Włochy to prawdziwa skarbnica także bardziej wykwintnych dań. Filetto di manzo czy tuńczyk z fenkułem może być świetnym początkiem przygody z południowymi smakami. 10 ciekawych przepisów pomoże odkryć włoską kuchnię w zupełnie nowym stylu.

1. Filetto di manzo, przepis TU
2. Makaron z sardynkami, oliwkami i kaparami, przepis TU
3. Biscotti z czekoladą i żurawiną, przepis TU
4. Tuńczyk z fenkułem, przepis TU
5. Canelloni ze szpinakiem i fetą, przepis TU
6. Tiramisu, przepis TU
7. Risotto z dynią, przepis TU
8. Bruschetta z bobem, przepis TU
9. Focaccia - Schiacciata - Placek z oliwkami, przepis TU
10. Tuńczyk z pesto z rukoli, przepis TU

Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Azjatyckie smaki

Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza

Zobacz także: 10 przepisów na weekend – mięsne dania

Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska

Zobacz także: Kuchnie świata na weekend: kuchnia hiszpańska

MB