Kubańskie menu w restauracji Fusion

2 Komentarze
1 Zdjęcie
Czwartek, 16-10-2008

Kubańskie menu w restauracji Fusion Znajdująca się w warszawskim hotelu Westin restauracja Fusion wprowadza ciekawe nowe potrawy do menu. Mimo że lato i słoneczne dni raczej już za nami, Ernest Jagodziński, zastępca szefa kuchni hotelu The Westin Warsaw wprowadza menu o nazwie Miejskie safari.

W karcie znajdują się:

Lekko opiekany tuńczyk i miecznik podany z sałatką z czarnej fasoli, kolendry i pomidorów i sosem z zielonych warzyw -  49 zł
Sałatka z grillowaną wołowiną, ośmiornicą i zielonymi pomidorami - 49 zł
Krem z kukurydzy z limonką, pieczonym homarem i oliwą waniliową - 25 zł
Stek z rekina podany z ryżem z cytrusami, sałatka z awokado i czerwonej cebuli, sos hoi sin z limonką i chili - 65 zł
Smażone w woku kurczak i krewetki z okrą i bananami, ryż jaśminowy - 69 zł
Ragout z wieprzowiny z czarną fasolą, pomarańczami i batatami - 59 zł
Duet czekoladowy: krem z mlecznej czekolady z bananami, krem z białej czekolady i imbiru, sałatka z pomarańczy i chili, sos z chałwy i rumu - 22 zł

Hotel Westin
al. Jana Pawła II 21
00-854 Warszawa
Telefon: + 48 22 450 8000
http://www.westin.pl/

MWW

  • Czw., 16-10-2008 gośćuuuu
    Stek z rekina :/ fatalna ryba pozatym zwykły dorsz jest smaczniejszy od niej... ale fusion ma jakies swoje zachwiania..Ragout ze swini z fasolka filetami pomarancza i słodkimi kartoflami nuda.A ta zupa brzmi jak klasyczny lobster bisk tylko z jakas wymyslona oliwą. risotto z miesem kraba i wanilia to ma sens
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 16-10-2008 gość
    wow, same nazwy jak dla mnie sa zachęcające do spróbowania :) ogólnie lubię wymyśłać i próbować nowe potrawy, ale .... pomarańcza z wołowiną? to już chyba za bardzo extremalny zestaw smaków jak dla mnie :) pozdrawiam smakoszy :)
    Odpowiedz Zgłoś