Espresso Cappuccino

Tagi: kawa, cappucino
3 Komentarze
1 Zdjęcie
Poniedziałek, 07-08-2006

Espresso CappuccinoW prawidłowym przygotowaniu kawy kryje się wiele tajemnic. Dobre espresso lub cappuccino to zarówno odpowiednia kawa, woda jak i właściwe urządzenie służące do ich przyrządzania. Najczęściej wykorzystuje się dwa gatunki kaw - kawę arabską, popularnie nazywaną arabiką i kawę kongijską, nazywaną również robustą. Zawartość kofeiny w arabice jest dużo niższa niż w robuście i nie przekracza 1,5%.

Koneserom dobrze parzonych kaw powinien spodobać się ten ciśnieniowy, półautomatyczny ekspres, wykonany z tworzywa odpornego na wysokie temperatury. Przezroczysty, wyjmowany zbiornik na wodę pomieści 0,9 litra. Ekspres wyposażony jest w pompę wibracyjną i uchwyt z wbudowanym specjalnym filtrem, który pozwalają wydobyć z kawy jej pełen smak i aromat. Czuje się to w kremowej piance na powierzchni espresso. Uchwyt pozwala przygotować jednorazowo jedną lub dwie kawy w 3 minuty. Ekspres posiada też specjalną nasadkę do robienia kawy cappuccino. Mleko jest pobierane bezpośrednio z kartonu lub naczynia, podgrzewane i spieniane tak, by powstała gorąca pianka. Espresso Cappuccino dostępne jest w kolorze czarnym metalicznym i srebrnym.

Cena: 1 200 zł

www.djp.com.pl/sklep/product_info.php/products_id/52

Dane techniczne:
• specjalne sitko przeznaczone do zrobienia jednej porcji i miarka do kawy
• regulator pozwalający kontrolować wydajność pary
• zbiornik wyposażony w grzałkę o mocy 900 W
• termostat wyłączany ręcznie, zawór bezpieczeństwa i bezpiecznik termiczny
• maksymalne ciśnienie pompy - 15 bar, zasilanie - 230 V, 50 Hz
• szerokość: 255 mm; głębokość: 240 mm; wysokość: 330 mm, waga: 4 kg

MT

  • Pn., 07-08-2006 gość
    Dobry ekspres to podstawa, żeby przygotować pyszną kawę.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 07-08-2006 noelle8
    Nie pogardziłabym takim. Ekspres pierwsza klasa. Nie ma co
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 04-09-2006 gość
    kawa tak cena nie koniecznie
    Odpowiedz Zgłoś