10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza

0 Komentarzy
9 Zdjęć
Sobota, 12-01-2013

Ryby i owce morza to nie tylko źródło protein i minerałów, ale także, jak twierdzą niektórzy, afrodyzjak (o afrodyzjakach w kuchni przeczytacie TU i TU) W czasie długich zimowych wieczorów warto poeksperymentować w kuchni z daniami na bazie wędzonego łososia, krewetek lub małż. Dla zaawansowanych polecamy wykwintne mule z brązowym ryżem, a dla mniej wtajemniczonych rybną zapiekankę i korzenne śledzie.

Oto 10 najciekawszych przepisów:

  1. Mule z brązowym ryżem, przepis TU
  2. Mus z łososia, przepis TU  
  3. Śledzie korzenne, przepis TU
  4. Jaja z krewetkami i kolendrą, przepis TU
  5. Halibut z sałatką z pieczonych pomidorów, przepis TU
  6. Rybne tacos, przepis TU
  7. Makaron zapiekany z wędzonym łososiem, przepis TU
  8. Przegrzebki z pomidorową Salsą Viegre, przepis TU
  9. Rybna zapiekanka, przepis TU
  10. Tuńczyk z makaronem i kaparami, przepis TU

MB

10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza

Przepis na jaja z krewetkami i kolendrą

  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza
  • 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza