Ryby i owce morza to nie tylko źródło protein i minerałów, ale także, jak twierdzą niektórzy, afrodyzjak (o afrodyzjakach w kuchni przeczytacie TU i TU) W czasie długich zimowych wieczorów warto poeksperymentować w kuchni z daniami na bazie wędzonego łososia, krewetek lub małż. Dla zaawansowanych polecamy wykwintne mule z brązowym ryżem, a dla mniej wtajemniczonych rybną zapiekankę i korzenne śledzie.
Oto 10 najciekawszych przepisów:
- Mule z brązowym ryżem, przepis TU
- Mus z łososia, przepis TU
- Śledzie korzenne, przepis TU
- Jaja z krewetkami i kolendrą, przepis TU
- Halibut z sałatką z pieczonych pomidorów, przepis TU
- Rybne tacos, przepis TU
- Makaron zapiekany z wędzonym łososiem, przepis TU
- Przegrzebki z pomidorową Salsą Viegre, przepis TU
- Rybna zapiekanka, przepis TU
- Tuńczyk z makaronem i kaparami, przepis TU
MB