W poniedziałek 17 września w Wersalu 60 gości zasiądzie do stołu i zje razem wyjątkowy obiad. 15 wyszukanych dań przygotuje 16 najlepszych kucharzy świata, a całość zostanie podana w prywatnych komnatach Marii Antoniny. Każdy z szefów kuchni będzie osobiście wyjaśniał, co przygotował. Uczta zapowiada się iście królewsko. Organizator zadbał o każdy szczegół. Kryształy, porcelana, srebra, obrusy – wszystko od najlepszych francuskich producentów.
Za scenografię odpowiada dekorator Philippe Model i jak zapowiada, ogrody Wersalu mają wypełnić się setkami świec. Prócz obiadu na gości czeka też koncert, podczas którego wykonane zostaną utwory Chopina, a na koniec wersalskie souveniry. Panie otrzymają śniadaniową porcelanę (replikę tej, której używała Maria Antonina), perfumy słynnej królowej Le Sillage de la Reine oraz książkę o życiu w Wersalu z autografem autorki. Dla panów przygotowane są limitowane edycje francuskich alkoholi: Chateau d’Yquem, Chateau Cheval Blanc, Hennessy Cognac i Dom Ruinart.
Goście zostaną odebrani limuzyną z lotniska i przewiezieni do luksusowego, paryskiego hotelu, gdzie spędzą noc.
Koszt obiadu to $30 000 (około 82 860 zł). Pieniądze przekazane będą na cel charytatywny.
Zainteresowani proszeni są o kontakt:
Laurent Colsy – menadżer projektu
92 rue de Richelieu 75002 Paryż, Francja
Tel. +33 155 047 979
Tel. kom. +33 682 653 915
E-mail: laurent.colsy@lafayette-travel.com
AW