Pizza – kulinarny fenomen stulecia

4 Komentarze
10 Zdjęć
Piątek, 13-07-2012

Odkrywamy Pizze na nowo! Robiona w domu, ze świeżych składników, nie tylko z serem i szynką pozwoli nam zrozumieć fenomen tego prostego włoskiego dania. Wystarczy własnoręcznie wykonać ciasto i użyć składników, które smakują nam najbardziej. Zarówno pizze na słono jak i na słodko będą wyśmienitą kulinarną przygodą!

Oto kilka niebanalnych przepisów:

1. Pizza z brzoskwinią, kozim serem i prosciutto. Przepis znajdziesz tu
.
2. Pizza z grilowanymi warzywami. Przepis znajdziesz tu.

3. Pizza z kurczakiem i truskawkami. Przepis znajdziesz tu.

4. Pizza z mozzarellą, orzechami piniowymi i czarną porzeczką. Przepis znajdziesz tu.

5. Pizza z figami i kozim serem. Przepis znajdziesz tu.

6. Pizza wiosenna. Przepis znajdziesz tu.

7. Pizza z nektarynką i octem balsamicznym. Przepis znajdziesz tu.

8. Pizza z pesto. Przepis znajdziesz tu.

9. Pizza kurczak barbecue. Przepis znajdziesz tu.

10. Pizza ze szparagami i suszonymi pomidorami. Przepis znajdziesz tu.

MB