Naczynia żeliwne Skeppshult

6 Komentarzy
1 Zdjęcie
Środa, 27-07-2011

Naczynia żeliwne Skeppshult

Żeliwne naczynia szwedzkiej marki Skeppshult wyglądają nieco topornie i mało nowocześnie, ale znawcy na całym świecie chwalą je za walory smakowe przygotowywanych w nich potraw, trwałość i doskonałą jakość. Wytwarzane są ręcznie przez szwedzkich rzemieślników, w fabryce o ponad 100-letnich tradycjach - w procesie produkcji liczy się wiedza, doświadczenie, kunszt, mistrzostwo, autentyczność i funkcjonalność. Naczynia można stosować do gotowania na otwartym ogniu, w piekarnikach, na kuchenkach gazowych, ceramicznych płytach grzewczych jak i najnowocześniejszych płytach opartych o technologię indukcji magnetycznej.

Cena za komplet: 2 299 zł
Do kupienia w sklepie Czerwona Maszyna

MO

  • Śr., 27-07-2011 gość
    Jak to z jakiej firmy jest garnek wpływa na smak potraw? Czy chodzi tu o materiał: stal/żeliwo/miedź?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 28-07-2011 gość
    To proste. W zwykłych, emaliowanych garach potrawy nie nagrzewają się równomiernie i przypalają. Sam korzystam wyłącznie z Zeptera. W niczym innym gotowac nie potrafię.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 28-07-2011 gość
    nie ma sensu używac żeliwa na indukcyjnej! tylko i wyłacznie prawdziwy ogień, tzn. w domowych warunkach - gaz! wszystko inne to shit
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 28-07-2011 gość
    gość (Czwartek, 28-07-2011) napisał:



    To proste. W zwykłych, emaliowanych garach potrawy nie nagrzewają się równomiernie i przypalają. Sam korzystam wyłącznie z Zeptera. W niczym innym gotowac nie potrafię.


    A ja całkiem nieźle potrafię gotować nawet w "emaliowanych garach" :)))
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 29-07-2011 gość
    gość (Czwartek, 28-07-2011) napisał:



    To proste. W zwykłych, emaliowanych garach potrawy nie nagrzewają się równomiernie i przypalają. Sam korzystam wyłącznie z Zeptera. W niczym innym gotowac nie potrafię.


    Toś d*pa, a nie kucharz.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 29-07-2011 gość
    gość (Czwartek, 28-07-2011) napisał:



    To proste. W zwykłych, emaliowanych garach potrawy nie nagrzewają się równomiernie i przypalają. Sam korzystam wyłącznie z Zeptera. W niczym innym gotowac nie potrafię.



    Zlej baletnicy to i majtki w tancu przeszkadzaja
    Odpowiedz Zgłoś