Letnia uczta w restauracji Amber Room

1 Komentarz
3 Zdjęcia
Sobota, 02-07-2011

Letnia uczta w restauracji Amber Room

Restauracja Amber Room w warszawskim Pałacu Sobańskich, to symbol kulinarnych innowacji i elegancji. Wraz z nadejściem lata, tutejsi szefowie kuchni zapraszają do skosztowania potraw z nowego, sezonowego menu.

Wśród przystawek ciekawie zapowiada się purée z awokado oraz marynowaną rzodkiewką. Krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera, czy chłodnik z młodej botwiny to propozycje zup. Na danie główne: faszerowany kurczak z puree ziemniaczanym, fasolką szparagową i sosem truflowym lub łosoś bałtycki z bazyliowymi kopytkami, młoda kapustką i pianą pomidorową. Nie zapomniano też o miłośnikach deserów. Jako słodkie uwieńczenie posiłku można wybrać np. tatara z truskawek z lodami pistacjowymi lub sernik „NYC” z owocami leśnymi.

http://www.kprb.pl/amber

Letnia uczta w restauracji Amber Room

Letnia uczta w restauracji Amber Room

MM

  • Sob., 02-07-2011 gość
    Ładne, przytulne wnętrze, a jedzenie wygląda apetycznie.
    Odpowiedz Zgłoś