Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble

9 Komentarzy
10 Zdjęć
Sobota, 08-09-2012

Crumble to wyśmienity deser, a zrobią go nawet zupełni laicy. Wystarczy kruszonka i owoce, aby cieszyć wyśmienitym klasycznym smakiem ciasta. Jest tyle wersji crumbli, ilu znawców słodkości. Główna zasada dotycząca przygotowania mówi, że możemy dowolnie łączyć różne rodzaje kruszonek z ulubionymi owocami. Zamiast klasycznej mąki warto poeksperymentować z płatkami owsianymi lub migdałowymi, mieszać je z cukrem waniliowym, cynamonem i innymi przyprawami.

Oto 10 najciekawszych przepisów

1. Crumble śliwkowe, przepis znajdziesz TU
2. Crumble jagodowe, przepis znajdziesz TU
3. Crumble malinowe, przepis znajdziesz TU
4. Crumble z nektarynkami, przepis znajdziesz TU
5. Crumble brzoskwiniowe, przepis znajdziesz TU
6. Crumble rabarbarowe, przepis znajdziesz TU
7. Crumble rabarbarowo-truskawkowe, przepis znajdziesz TU
8. Crumble jabłkowe, przepis znajdziesz TU
9. Crumble brzoskwiniowo-bazyliowe, przepis znajdziesz TU
10. Crumble jabłkowo-borówkowe, przepis znajdziesz TU

MB

Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble

Crumble śliwkowe

  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Kulinarne szaleństwa: najprostsze Crumble
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    jak rozumiem polskich przepisów brak?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Wyglądają przepysznie
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Gość (Sob., 08-09-2012) napisał:

    jak rozumiem polskich przepisów brak?


    Obejrzyj sobie linki,
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Gość (Sob., 08-09-2012) napisał:

    jak rozumiem polskich przepisów brak?


    A co to za róźnica?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Aż ślinka leci
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Jutro robię, ale bez tych foremek, po prostu owoce i kruszonka
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 08-09-2012 Gość
    Robił ktoś? warto?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 10-09-2012 obły
    Zamiast się trudzić dajcie nazwę książki kucharskiej-koniecznie po angielsku!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 12-09-2012 gosc
    najlepiej smakuja z lodami waniliowymi .. pychotka!
    Odpowiedz Zgłoś