Książka kulinarna „Kuchnia Szefów”

8 Komentarzy
2 Zdjęcia
Poniedziałek, 03-11-2008

Książka kulinarna „Kuchnia Szefów”

„Kuchnia Szefów” to elegancka biblia dobrego smaku pokazująca kulisy powstawania potraw w najlepszych restauracjach hotelowych w Polsce.

W tej książce szefowie kuchni hoteli Sheraton, The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol zdradzili swoje receptury na ponad 155 najlepszych potraw. Są wśrod nich przystawki, zupy, dania główne, desery i koktajle.

„Kuchnia szefów” powstała dzięki wiedzy i doświadczeniu sześciu szefów kuchni, którzy nie tylko opracowali receptury potraw, ale również zarekomendowali wina, z którymi powinny być łączone. Zgodnie też uznali, że przygotowywane danie musi najpierw kusić wyglądem, a dopiero potem działać na pozostałe zmysły. W książce prezentowana jest zdrowa, lekka kuchnia, na którą składają się nietypowe kompozycje przypraw i składników.

„Kuchnia szefów” to pozycja dla koneserów dobrego smaku, którzy szukają inspiracji do kulinarnych eksperymentów.

Wielbicielami dań prezentowanych w „Kuchni Szefów” są m.in. Leo Beenhakker, Zofia Czernicka czy Elżbieta Dzikowska.

Książka została wydana przez wydawnictwo Rosikon Press.

www.rosikonpress.com

Cena: 119 zł

Do kupienia w salonach Empik oraz najlepszych księgarniach w całym kraju.

Książka kulinarna „Kuchnia Szefów”

JK

  • Pn., 03-11-2008 LidiaS
    119zl za ksiazke kucharska?? :/ troszke przesadzili :")
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 03-11-2008 Ola Luv
    LidiaS (Poniedziałek, 03-11-2008) napisał:



    119zl za ksiazke kucharska?? :/ troszke przesadzili :")



    wszystko zalezy od tego jak jest wydana. 119 pln to nie jest w cale duzo za ksiazke, no ale jak ona wyglada w srodku nie wiem :) no i przeciez to jest "biblia dobrego smaku" ! hehe.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 03-11-2008 gość
    okładka fatalna, nie zachęca ani do zakupu ani do gotowania..
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 03-11-2008 gość
    odstraszyło mnie wyrażenie "zdrowa, lekka kuchnia" hehehe
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pn., 03-11-2008 bib
    gość (Poniedziałek, 03-11-2008) napisał:



    okładka fatalna, nie zachęca ani do zakupu ani do gotowania..


    jest takie powiedzenie : nie sądź książki po okładce ... :-)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-11-2008 ANIX
    od kiedy koktajl to potrawa??
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-11-2008 ANIX
    Założę się, że 90% tych "biblijnych" potraw ma w sobie składniki niedostepne dla nas ( albo qrewsko drogie albo dostepne gdzieś na końcu świata) i wielkie mi halo - 155 potraw, gdyby było ich z 10 tyś.........
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 09-12-2008 gość
    okładka bardzo elegancka i oryginalna - książke widziałam w empiku. Mnie sie bardzo podoba :))))
    Odpowiedz Zgłoś