Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu, miała okazję zdradzić swoje kulinarne tajemnice gwiazdom zaproszonym przez magazyn „Show”.
Wśród szczęśliwców znalazły się Katarzyna Zielińska, Alicja Węgorzewska-Whiskerd oraz Agnieszka Popielewicz, które stanęły „po drugiej stronie” i pod czujnym okiem kucharzy Amber Room przyrządziły wykwintne dania i poznały tajniki doskonałego smaku:
- kremu z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera,
- grillowanego filetu z tuńczyka z salsefią, winegretem z arbuza i wasabi,
- czekoladowego fondant z mrożonym sernikiem.
Każda z gwiazd dostała inne zadanie: za przystawki odpowiedzialna była Agnieszka Popielewicz, danie główne, czyli tuńczyka, pod okiem szefa kuchni Roberta Skubisza przyrządziła Alicja Węgorzewska-Whiskerd, natomiast w roli cukiernika debiutowała Katarzyna Zielińska.
Wszystkie te dania dostępne są w menu restauracji Amber Room i naprawdę warto ich spróbować. Na uwagę zasługuje również fakt, że restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.
AG