Foie gras z kaczki Pierre Laguilhon

Tagi: foie gras
13 Komentarzy
1 Zdjęcie
Środa, 24-01-2007

Foie gras z kaczki Pierre Laguilhon Foie gras, czyli pasztet z wątróbek drobiowych, a właściwie aksamitny mus z dodatkiem ziół, to prawdziwa poezja. Ma niespotykany aromat, ale jak dla mnie trochę zbyt gruboziarnistą konsystencję. Dodawane do niego szlachetne gatunki win i koniaków, smardze, rydze i prawdziwki podkreślają jego niepowtarzalny i oryginalny smak.

W 2005 roku foie gras z kaczki marki Pierre Laguilhon zostało wyróżnione brązowym medalem za jakość i smak. Warto spróbować samemu lub podać na przyjęciu w charakterze zimnej przekąski.

Cena 300 g: 198 zł

Sprawdź: http://www.laguilhon.fr/

Do kupienia tu:
http://www.delikatesyfilip.pl/main.php?id=list&producentid=26

MT

  • Śr., 24-01-2007 Ratamahatta
    nie wygląda zbyt apetycznie ;/ i biedne kaczki.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 24-01-2007 max887
    tak mówicie a sami jecie mieso, jajka ..ect tak naprawde wiekszość zwierząt jest tak traktowane... i aby mieć czyste sumienie to trzeba zostac wegatarianem. a to moze być smaczne. Pozdrawiam
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 24-01-2007 aluette
    Nie wygląda to apetycznie, szkoda zwierzątek, aby jakiś konsument mógł wydać 198zł i przez chwilę zastanawiał się nad "wybornym" smakiem.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 24-01-2007 gość
    ja jeszcze foie gras nie jadłam, ale spróbuje napewno;dsłyszałam, że jest pyszne
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 26-01-2007 Dolly
    :o
    powiem jedno - BLE!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 26-01-2007 Priscilla Queen of the Desert
    Biedne zwierzatka... A schabowego z kapusta kazdy zje.
    Polecam "Postrzyzyny" Hrabala. Bardzo apetyczna scena zazynania swini i przetwarzania jej na wedliny. A potem sprobujcie foie gras. Jest smaczne mimo cierpienia drobiu.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 08-02-2007 gość 2
    o jej.. biedne kaczuszki.. biedaczyskaaa..
    sranie. każdy z was narzeka, a mało który potrafi odmówić jedzenia mięsa. nie jestem wegetarianką, a tych którzy są podziwiam i pozdrawiam :)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 20-02-2007 gość
    Priscilla Queen of the Desert (Piątek, 26-01-2007) napisał:



    Biedne zwierzatka... A schabowego z kapusta kazdy zje.Polecam "Postrzyzyny" Hrabala. Bardzo apetyczna scena zazynania swini i przetwarzania jej na wedliny. A potem sprobujcie foie gras. Jest smaczne mimo cierpienia drobiu.




    najbardziej prymitywny komentarz na Lux Lux
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-06-2007 gość
    pycha
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 02-01-2008 gość
    Foie gras jest zdecydowanie warte swej ceny. Niezwykle delikatne w smaku, lekko słodkawe i mocno aromatyczne. Najlepiej sprawdza się do mocnych i aromatycznych win wytrawnych.
    Odpowiedz Zgłoś
1 2